GRATIS OFFERTES

Vraagbaak

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen

Kan ik subsidie krijgen ?

Is mijn kruipruimte geschikt voor isolatie ?

Wat zijn de voordelen van zand als bodemafsluiting

Wat zijn de voor- en nadelen van isolatie ?

Is er een globale prijsindicatie mogelijk ?

Wat is de terugverdientijd ?

Hoe ontstaat een vochtige kruipruimte ?

Wat zijn de nadelen van een vochtige kruipruimte ?

Waardoor krijg je vocht in de kruipruimte ?

Isolatie - Principe

Het natuurkundige principe stelt dat vocht altijd het koudste punten van de ruimte opzoekt.

Een goed voorbeeld van dit principe is het moment dat u in uw auto uitademt. Het vocht in de uitgeademde lucht zoekt het koudste punt in de auto op en condenseert op de ramen. Wanneer u de airco aanzet beslaan de ramen niet, omdat op dat moment de airo het koudste punt in de auto is.

De werking in de kruipruimte is precies hetzelfde. In de kruipruimte is de bodem het koudste punt, gemiddeld 10 - 12 graden Celsius. Door de bodem te isoleren wordt de koude bodem ge soleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Het vocht dat in de warme lucht boven de isolatielaag aanwezig is, zoekt het koudste punt op en gaat door de isolatie naar beneden waar het condenseert op de bodem.

Iedere 4 graden temeperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van het product des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Kruipruimte doorsnede

Balk kruipruimte