GRATIS OFFERTES

Kruipruimteproblemen

Er zijn verschillende problemen die kunnen optreden in de kruipruimte van een gebouw. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende problemen:

Vochtproblemen: De kruipruimte kan vochtig worden als gevolg van lekkages of condensatie. Dit kan leiden tot schimmelvorming en aantasting van de houten vloerconstructie. Het kan ook leiden tot een onaangename geur en een ongezond binnenklimaat.

Ongedierte: De kruipruimte kan een aantrekkelijke leefomgeving zijn voor insecten, knaagdieren en ander ongedierte. Dit kan leiden tot overlast en schade aan de constructie.

Verzakking: Als de bodem onder de kruipruimte onvoldoende draagkracht heeft, kan de kruipruimte gaan verzakken. Dit kan leiden tot scheuren in de vloerconstructie en andere schade.

Lekkages: Leidingen en buizen die door de kruipruimte lopen, kunnen lekken. Dit kan leiden tot waterschade aan de vloerconstructie en andere onderdelen van het gebouw.

Slechte isolatie: Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan leiden tot warmteverlies en hoge energiekosten. Dit kan worden opgelost door de kruipruimte te isoleren.

Als u problemen ondervindt in uw kruipruimte, is het raadzaam om een specialist in te schakelen die de oorzaak van het probleem kan achterhalen en kan zorgen voor een passende oplossing.
Vocht in huis

Bij een standaardgezin is de luchtvochtigheid in het huis hoger dan de luchtvochtigheid buitenshuis. Dit komt door het zogenaamde 'leefvocht', vocht veroorzaakt door koken, wassen, drogen, uitademing, douchen etc. binnen in de woning. Ventilatie is daarom altijd belangrijk.